Domácí česneková pasta na 2 způsoby - postup přípravy
Domácí česneková pasta je výrazná a skvěle se hodí do pomazánek, k dochucení polévek, marinád i jako doplněk k masu. Můžete ji připravit hned 2 způsoby.
1. způsob
2. způsob
Na zalití (1 sklenice)
1. způsob
Oloupaný česnek rozmixujte dohladka, přidejte k němu sůl s citronovou šťávou, olivovým olejem a pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí.
Česnekovou pastu vložte do skleněné nádoby, její povrch zalijte lžící olivového oleje, uzavřete ji a skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Tip: Nádobu sterilizujte, aby nedošlo ke znehodnocení pasty bakteriemi.
2. způsob
Oloupané stroužky česneku rozmixujte dohladka, přidejte k nim nasekaný kopr s olejem, jablečným octem, solí a pokračujte v mixování.
Jakmile se ingredience propojí, domácí česnekovou pastu s koprem vložte do sklenice, zalijte její povrch olivovým olejem, sklenici uzavřete skladujte v lednici.
Tip: Oba druhy česnekové pasty lze zmrazit.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкуснейшн с Lana ilanavi

