Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí česneková polévka s krutóny

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí česneková polévka s krutóny - postup přípravy

Není nic lepšího, než přijít domů po náročném dni a zasytit se domácí polévkou z kvalitních surovin. Jenomže ne vždy se polévky dají připravit během pěti minut. Pokud ovšem máte v zásobě mražený zeleninový vývar nebo čas si udělat čerstvý, jednoduše z něj připravíte kvalitní česnečku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky požadované velikosti. Na pánvi či v hrnci, ve kterém budete polévku vařit, si rozehřejte máslo a nechejte je na něm osmažit asi dvě minuty. Oloupejte česnek a přidejte jej k bramborám. Dochuťte bobkovým listem, solí, černým pepřem a zalijte vývarem.

2. KROK

Vařte okolo 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Z hrnce vytáhněte bobkové listy a celou směs rozmixujte. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte do ní na kostičky nakrájenou bagetku. Smažte do křupava. Polévku nalijte do talíře a podávejte s krutóny a bagetkou.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů