Domácí česneková polévka s krutóny - postup přípravy
Není nic lepšího, než přijít domů po náročném dni a zasytit se domácí polévkou z kvalitních surovin. Jenomže ne vždy se polévky dají připravit během pěti minut. Pokud ovšem máte v zásobě mražený zeleninový vývar nebo čas si udělat čerstvý, jednoduše z něj připravíte kvalitní česnečku.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky požadované velikosti. Na pánvi či v hrnci, ve kterém budete polévku vařit, si rozehřejte máslo a nechejte je na něm osmažit asi dvě minuty. Oloupejte česnek a přidejte jej k bramborám. Dochuťte bobkovým listem, solí, černým pepřem a zalijte vývarem.
Vařte okolo 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Z hrnce vytáhněte bobkové listy a celou směs rozmixujte. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte do ní na kostičky nakrájenou bagetku. Smažte do křupava. Polévku nalijte do talíře a podávejte s krutóny a bagetkou.