Domácí chléb s ovesnými vločkami - postup přípravy
Pokud nechcete kupovat předražené zdravé pečivo, můžete si jednoduchý chléb s ovesnými vločkami. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová.
Ingredience
Do mísy prosejte obě mouky. Přidejte k nim vločky, semínka, sůl, kmín a droždí a vše promíchejte. Pak přilijte vlažnou vodu, ocet a olej a rukama nebo s pomocí robotu vypracujte hladké nelepivé těsto. Zakryjte mísu fólií a nechte těsto 60 až 90 minut kynout.
Vyklopte těsto na pomoučněný vál, trochu ho rukou propracujte a vytvarujte z něj asi 25 centimetrů dlouhou šišku. Dejte ji na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte fólií a nechte asi 60 minut kynout.
Rozšlehejte vejce a potřete jím vršek šišky. Pak ji posypejte ovesnými vločkami, podle chuti můžete přidat i nějaká další semínka. například sezamová. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte chléb zhruba 45 minut. Po upečení ho dejte vychladnout na mřížku.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.