Domácí chléb z pánve bez pečení - postup přípravy
Tento recept potěší všechny, kteří mají rádi domácí pečivo, ale s troubou si příliš nerozumí. Připravte si jednoduchý recept, díky kterému budete mít po ruce stále čerstvý chléb.
Ingredience
Mouku smíchejte s droždím a cukrem a dobře promíchejte. Do mísy přidejte 100 ml vody a rukou zamíchejte. Přidejte dalších 100 ml vody a uhněťte těsto, které vložte následně do mísy a potřete jeho povrch olejem.
Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte 1,5 hodiny kynout. Po této době těsto znovu promíchejte a nechte odpočívat dalších 30 minut. Těsto už nepřikrývejte.
Pánev vymažte olejem a těsto do ní vložte. Pánev přikryjte pokličkou a nechte péct na mírném ohni 20 minut. Po této době chléb otočte a pečte dalších 20 minut. Po upečení nechte chléb z pánve vychladnout a můžete podávat.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné