Domácí citrusová limonáda s mátou - postup přípravy
Domácí limonádu si můžete udělat do zásoby do velkých sklenic. Stačí k tomu jen pár surovin a navíc není vůbec potřeba cokoliv zavařovat.
Ingredience
Stávající recept a ingredience jsou na třílitrovou sklenici. Pokud limonády děláte více nebo naopak méně, poměr surovin podle toho upravte.
Citrony a pomeranče pečlivě omyjte. Odkrojte z nich konce, pak je podélně rozřízněte a nakrájejte je podle velikosti na čtvrtkolečka nebo půlkolečka. Dejte je do sklenice a přidejte omytou snítku máty, záleží na vaší chuti.
Do sklenice nasypejte cukr. Množství je orientační, záleží na vás, jak chcete mít limonádu sladkou. Poté dejte vařit vodu. Na jednu sklenici jí budou necelé 3 litry, záleží, kolik ovoce a cukru jste dali dovnitř.
Vroucí vodu nalijte do sklenice až po okraj a pak ji dobře zavíčkujte. Sklenici opatrně převalujte tak, aby se všechen cukr rozpustil. Pak ji postavte víčkem dolů, přikryjte dekou a nechte pomalu vychladnout.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.