Domácí čokoládové lanýže ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si doma jednoduché domácí čokoládové lanýže jako z pařížské čokoládovny, na které potřebujete jen 2 ingredience a jejichž příprava vám navíc zabere jen pár minut. Obalit je můžete v kakau, kokosu, skořici či mletých ořeších.
Ingredience
Nalijte kondenzované mléko do hrnce a vařte ho, dokud nezačne vřít. Stále ho míchejte a dbejte na to, aby se mléko nepřipálilo. Poté ho stáhněte z ohně.
Horké kondenzované mléko přelijte do mísy. Poté k němu přisypte 1/3 prosátého kakaa a pečlivě ho vmíchejte do mléka. Jakmile ho vmícháte, přisypte k do něj další 2/3 prosátého kakaa.
Nakonec do směsi přisypte zbylé prosáté kakao a pečlivě ho zapracujte. Hmotu poté přendejte do formy vyložené potravinářskou fólií a pomocí stěrky ji uhlaďte.
Směs překryjte i na povrchu potravinářskou fólií, přendejte ji do lednice a poté ji nechte odpočinout po dobu 2–3 hodin.
Na pracovní plochu nasypte prosáté kakao a přendejte na něj ztuhlou směs. Tu poté nakrájejte na kousky dle vašich požadavků.
Lanýže zasypte prosátým kakaem a poté je ještě dotvarujte v ruce do požadovaného tvaru. Nakonec je ještě jednou lehce posypte kakaem a můžete je ihned servírovat.
Tip: Místo kakaa můžete na obalení použít také kokos, skořici či mleté ořechy. Pokud chcete vaše lanýže posunout na vyšší úroveň, obalte je v rozmixovaném karamelu nebo do směsi přidejte špetku chilli.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nino’s Home