Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí džem z černého rybízu bez vaření

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Domácí džem z černého rybízu bez vaření - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete mít domácí džem z černého rybízu stále po ruce. Výhodou je, že ho nemusíte vařit a ovoce si tak uchová vitamíny i čerstvou chuť.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rybíz očistěte od stopek a důkladně ho properte ve vodě. Poté ho ve větší míse smíchejte s cukrem a následně ho tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. 

2. KROK

Vzniklou směsí naplňte sterilizovanou sklenici, kterou pevně uzavřete a uchovávejte v lednici. 

Tip: Při používání dbejte na to, aby se dovnitř sklenice nedostala žádná špína, která by její obsah mohla nevratně znehodnotit.

3. KROK

Domácí džem z černého rybízu můžete servírovat nejen na oblíbeném pečivu, ale také jím naplnit palačinky nebo ho použít k přípravě nejrůznějších dezertů.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Olesea Slavinski

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů