Domácí džem z černého rybízu bez vaření - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete mít domácí džem z černého rybízu stále po ruce. Výhodou je, že ho nemusíte vařit a ovoce si tak uchová vitamíny i čerstvou chuť.
Ingredience
Rybíz očistěte od stopek a důkladně ho properte ve vodě. Poté ho ve větší míse smíchejte s cukrem a následně ho tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
Vzniklou směsí naplňte sterilizovanou sklenici, kterou pevně uzavřete a uchovávejte v lednici.
Tip: Při používání dbejte na to, aby se dovnitř sklenice nedostala žádná špína, která by její obsah mohla nevratně znehodnotit.
Domácí džem z černého rybízu můžete servírovat nejen na oblíbeném pečivu, ale také jím naplnit palačinky nebo ho použít k přípravě nejrůznějších dezertů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olesea Slavinski