Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí hořčice jen z 5 surovin

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Domácí hořčice jen z 5 surovin - postup přípravy

Až si připravíte tuto domácí hořčici, nebudete chtít už tu z obchodu. Její chuť je výrazná a výhodou je, že k přípravě budete potřebovat jen 5 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hořčičné semínko smíchejte se špetkou soli, cukrem a olejem. Přidejte lák z nakládaných okurek a ingredience dobře promíchejte.

2. KROK

Poznámka: Láku z okurek přidejte tolik, aby se ingredience propojily a vznikla hladká směs, tak akorát hustá. V tomto receptu bylo použito přibližně 130 ml láku.

3. KROK

Domácí hořčici vložte do sterilizované sklenice a uzavřete ji víkem. Hořčici nechte stát 5–6 hodin, nejlépe přes noc, než ji použijete. Domácí hořčici skladujte v lednici do doby, než ji zkonzumujete.

4. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenice je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejího obsahu bakteriemi.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů