Domácí hořčice jen z 5 surovin - postup přípravy
Až si připravíte tuto domácí hořčici, nebudete chtít už tu z obchodu. Její chuť je výrazná a výhodou je, že k přípravě budete potřebovat jen 5 ingrediencí.
Ingredience
Hořčičné semínko smíchejte se špetkou soli, cukrem a olejem. Přidejte lák z nakládaných okurek a ingredience dobře promíchejte.
Poznámka: Láku z okurek přidejte tolik, aby se ingredience propojily a vznikla hladká směs, tak akorát hustá. V tomto receptu bylo použito přibližně 130 ml láku.
Domácí hořčici vložte do sterilizované sklenice a uzavřete ji víkem. Hořčici nechte stát 5–6 hodin, nejlépe přes noc, než ji použijete. Domácí hořčici skladujte v lednici do doby, než ji zkonzumujete.
Poznámka: Sterilizace sklenice je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejího obsahu bakteriemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Цветкова Наталья