Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí játrová paštika

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí játrová paštika - postup přípravy

Poctivá domácí játrová paštika je dobrota, která se vyrábí pouze z jater, cibule a koření. Osvědčený recept na jednu takovou nám poskytl kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
1 dávka

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte cibuli najemno, dejte máslo na pánev a začněte ji smažit, dokud krásně nezesklovatí. Poté na do pánve přidejte kousky jater, která jste předtím zbavili blan a nečistot a nakrájeli na menší kusy. Smažte je a občas promíchejte, dokud se nezatáhnou.

2. KROK

Do pánve dejte sůl, pepř, česnek, a majoránku, prosmahněte a přilijte víno. Míchejte směs, dokud se šťáva a víno hezky nezredukuje. Podle chuti můžete přidat sůl, další koření nebo česnek, záleží na preferencích každého.

3. KROK

Jakmile se tekutina zredukuje, dejte směs do mixéru. Přilijte trochu smetany a vše rozmixujte na hladkou paštiku. Tu poté nechte vychladnout a můžete podávat na pečivu. Skladujte ji v lednici.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů