Domácí játrová paštika - postup přípravy
Poctivá domácí játrová paštika je dobrota, která se vyrábí pouze z jater, cibule a koření. Osvědčený recept na jednu takovou nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Nakrájejte cibuli najemno, dejte máslo na pánev a začněte ji smažit, dokud krásně nezesklovatí. Poté na do pánve přidejte kousky jater, která jste předtím zbavili blan a nečistot a nakrájeli na menší kusy. Smažte je a občas promíchejte, dokud se nezatáhnou.
Do pánve dejte sůl, pepř, česnek, a majoránku, prosmahněte a přilijte víno. Míchejte směs, dokud se šťáva a víno hezky nezredukuje. Podle chuti můžete přidat sůl, další koření nebo česnek, záleží na preferencích každého.
Jakmile se tekutina zredukuje, dejte směs do mixéru. Přilijte trochu smetany a vše rozmixujte na hladkou paštiku. Tu poté nechte vychladnout a můžete podávat na pečivu. Skladujte ji v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.