Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí paštika s cibulí a mrkví

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí paštika s cibulí a mrkví - postup přípravy

Připravte si doma jemnou a lahodnou paštiku z hovězích jater. Tento recept vás přesvědčí, že domácí chutná mnohem lépe než kupovaná, a přitom ji zvládnete připravit během chvilky.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Játra velmi důkladně očistěte, odstraňte z něj žilky, další nejedlé části a  nakrájejte je na menší kousky. Mrkev a cibuli oloupejte a nakrájejte – mrkev na tenké plátky nebo ji nastrouhejte, cibuli na drobné kostičky.

2. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a začněte smažit cibuli. Jakmile bule lehce sklovatá, přidejte do ní mrkev a směs smažte, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.

3. KROK

Na jiné pánvi osmahněte játra – ne déle než 10 minut, aby byla měkká. Během smažení je nesolte, aby si zachovala šťavnatost. Poté je nechce dojít na teplé pánvi ještě asi 3–5 minut. Poté se ujistěte, že nejsou nikde syrová.

4. KROK

Ve většího hrnce nalijte smetanu a nechte ji projít varem. Poté ji stáhněte a přendejte do ní játra i osmaženou zeleninu. Vše dochuťte solí a pepřem.

5. KROK

Do hrnce přidejte změklé máslo a všechny ingredience rozmixujte na požadovanou konzistenci – můžete zvolit jemnou paštiku nebo nechat hrubší strukturu podle chuti.

6. KROK

Hotovou paštiku přendejte do čistých sklenic nebo uzavíratelných misek, vyhlaďte povrch a nechte vychladnout. Uchovávejte v lednici, kde vydrží až 5 dní.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů