Domácí játrová paštika se zeleninou - postup přípravy
Jednoduchý a rychlý recept na domácí játrovou paštiku vám umožní vytvořit chutný a lahodný předkrm bez umělých přísad. Paštika je delikátní a hodí se i na slavnosti.
Ingredience
Játra očistěte, cibuli nakrájejte na proužky a oloupanou mrkev nastrouhejte nahrubo. Na pánvi s rozpáleným olejem cibuli s mrkví smažte 4–5 minut, doměkka.
Po této době z pánve zeleninu vyjměte a vložte do ní játra s bobkovým listem, černým pepřem a novým kořením a maso smažte 2–3 minuty z každé strany.
Následně do pánve vraťte zeleninu a do směsi vmíchejte polovinu množství másla. Vše duste pod pokličkou, na mírném ohni, po dobu 20 minut.
Poznámka: Po 20 minutách z pánve vyndejte koření a směsí naplňte mlýnek na maso.
Domácí játrovou paštiku na závěr smíchejte s druhou polovinou množství másla a pokrm dochuťte solí dle vlastních preferencí.
Tip: Paštiku podávejte s oblíbeným pečivem jako předkrm nebo svačinku, či lehkou večeři.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee