Domácí kuřecí klobása s česnekem - postup přípravy
Patříte-li mezi milovníky klobás, je možná čas připravit si svou vlastní. Tento recept na domácí kuřecí klobásu je velmi jednoduchý a výsledek vám bude chutnat víc než klobása koupená v obchodě.
Ingredience
Celé kuře vykostěte a maso nakrájejte na malé kousky. Maso vložte do mísy a zasypte jej oběma druhy soli.
Poznámka: Z kuřecích stehen a prsou můžete odstranit kůži, ale není to nutné.
Maso v soli důkladně obalte a mísu přikryjte potravinovou fólií. Mísu vložte do lednice a chlaďte maso 3 dny. Po této době maso vyjměte a zasypte ho sušeným česnekem a černým pepřem.
Kuřecí maso znovu prohněťte a naplňte jím připravená polyamidová střívka, jejichž okraje stáhněte provázkem. Následně vložte domácí kuřecí klobásy do nádoby, která je součástí multifunkčního hrnce a zalijte je studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené.
Klobásy vařte při 50 °C po dobu 3 hodin. Po této době navyšte teplotu na 80 °C a vařte dalších 90 minut. Jakmile jsou klobásy uvařené, vyndejte je z hrnce a nechte je vychladnout. Až klobásy vychladnou, vložte je do lednice.
Poznámka: Jakmile budou klobásy vychlazené, vyjměte je z chladničky a z polyamidového střívka a servírujte je nakrájené na kolečka.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья