Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kynuté rohlíky s omládkem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Domácí kynuté rohlíky s omládkem - postup přípravy

Domácí rohlíky s omládkem podle paní Romany Staňové jsou křupavé a nadýchané. Recept je snadný, rychlý a vhodný také pro ty, kteří v kuchyni teprve začínají.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Omládek

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte omládek. Ve větší míse smíchejte sladěnku s droždím, vodou a hladkou moukou. Jakmile se ingredience propojí, přikryjte mísu utěrkou a nechte směs hodinu odpočívat v teple. 

2. KROK

Po této době do misky vmíchejte vodu, sůl, sádlo a hladkou mouku. Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout na teplém místě.

3. KROK

Následně těsto rozdělte na 9 stejných kusů. Z každého kousku vyválejte menší plát, který zarolujte a vytvořte rohlík. Syrové rohlíky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je dalších 30 minut kynout. 

Poznámka: Před pečením těsto pokropte trochou vody.

4. KROK

Po vykynutí pečte domácí rohlíky s omládkem v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 13 minut. 

Poznámka: Než budete pečivo servírovat, nechte ho zcela vychladnout. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů