Domácí kynuté rohlíky s omládkem - postup přípravy
Domácí rohlíky s omládkem podle paní Romany Staňové jsou křupavé a nadýchané. Recept je snadný, rychlý a vhodný také pro ty, kteří v kuchyni teprve začínají.
Omládek
Těsto
Nejprve připravte omládek. Ve větší míse smíchejte sladěnku s droždím, vodou a hladkou moukou. Jakmile se ingredience propojí, přikryjte mísu utěrkou a nechte směs hodinu odpočívat v teple.
Po této době do misky vmíchejte vodu, sůl, sádlo a hladkou mouku. Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout na teplém místě.
Následně těsto rozdělte na 9 stejných kusů. Z každého kousku vyválejte menší plát, který zarolujte a vytvořte rohlík. Syrové rohlíky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je dalších 30 minut kynout.
Poznámka: Před pečením těsto pokropte trochou vody.
Po vykynutí pečte domácí rohlíky s omládkem v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 13 minut.
Poznámka: Než budete pečivo servírovat, nechte ho zcela vychladnout.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.