Domácí majonéza hotová za 50 vteřin - postup přípravy
Někteří lidé si bez majonézy nedokážou představit svůj jídelníček. Používají ji do zeleninových salátů, nebo třeba k dochucení různých pomazánek a dipů k masu. Pokud majonézu kupujete, můžete se u produktu setkat s velkým množstvím konzervantů. Proto je výhodné připravit si tu domácí bez „éček“.
Ingredience
Bonusový recept: Majonézový piškot
Nejprve si vyšlehejte pomocí tyčového mixéru vejce do pěny. Pak postupně přilévejte do směsi ocet či citronovou šťávu a nezapomeňte pokračovat v mixování.
V další fázi po kapkách vlévejte i slunečnicový olej a stále míchejte. Hmota by se měla postupně tvarovat a získávat na hustotě.
Majonézu je možné na závěr dochutit i plnotučnou hořčicí a solí.
Na co domácí majonézu použít?
Perfektně se bude hodit třeba do hermelínové pomazánky, které dodá na intenzivnější chuti. Připravit z ní však můžete i skvělý nadýchaný piškot.
Ze všech surovin si vytvořte homogenní polotekuté těsto s přichutí kakaa. To vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy a dejte péct do trouby asi na půl hodiny při 170 °C. Upečený piškot vyjměte a nechte vychladnout. Dozdobit jej můžete čokoládovou polevou, drcenými oříšky nebo potřít oblíbenou marmeládou. Vyjímat se budou na zákusku i čerstvé jahody, borůvky, maliny, nebo meruňky.