Domácí máslo jen z 1 ingredience - postup přípravy
Domácí máslo je jemné a můžete jím namazat chléb a jiné oblíbené kousky pečiva. Máslo je lahodné a připravíte ho velmi rychle a pouze z jedné ingredience.
Ingredience
Do větší mísy nalijte zakysanou smetanu, kterou šlehejte tak dlouho, až se začne oddělovat máslo od podmáslí. Celý proces potrvá přibližně 10 minut.
Tekutinu, která se od másla oddělí, přelijte do jiné mísy. Do mísy, ve které je máslo, nalijte studenou vodu a máslo důkladně opláchněte.
Tip: Z tekutiny můžete připravit například lahodné palačinky.
Z másla následně vytvořte váleček tak, jak to můžete vidět ve videu níže, zabalte ho do potravinové fólie a dejte chladit na 2 hodiny do lednice.
Poznámka: Po dvou hodinách je máslo připravené k podávání. Můžete ho použít k namazání na chléb nebo jiné oblíbené pečivo.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natalia jetel recepty