Domácí minikoblížky z tvarohového těsta - postup přípravy
Jednoduchým sladkým dezertem mohou být skvělé minikoblížky zadělávané z tvarohu. Recept na ně nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Dejte do mísy mouku, pro zdravější verzi je dobré použít špaldovou, ale jde to i s běžnou. Přidejte rum, vejce, vanilkový cukr, tvaroh a prášek do pečiva a umíchejte tužší těsto. Nesmí být příliš řídké, ale zároveň ani příliš tuhé, aby se s ním dalo dobře pracovat.
Do rendlíku nalijte asi půl litru oleje, musí ho být dost, aby v něm koblížky plavaly. Vedle si připravte talíř s moučkovým cukrem. Za pomoci dvou lžiček naberte těsto a dejte ho do rozpáleného oleje. Smažte koblížky do zlatova ze všech stran. Poté je ihned ještě horké obalte v moučkovém cukru.
Ingredience na vrchovatý talíř koblížků stojí zhruba 80 Kč.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.