Domácí mrkvový Kubík s dýní a jablky - postup přípravy
Pokud byste svým dětem rádi dopřáli zdravý přírodní džus bez chemických dochucovadel, vyrobte si domácího mrkvového Kubíka. Příprava je snadná a navíc nezruinuje vaši peněženku.
Ingredience
Množství ingrediencí je na 13 láhví o objemu 300 ml.
Dýni oloupejte, zbavte semen a nakrájejte ji na kostky. Stejně tak připravte očištěnou mrkev a oloupaná jablka zbavená jádřince. Dejte mrkev a dýni do dostatečně velikého hrnce, přilijte vodu a vařte je, dokud nejsou téměř měkké.
Pak přidejte jablka a vše nechte vařit doměkka. Nakonec přilijte citronovou šťávu, směs provařte a odstavte hrnec ze sporáku. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Do horké hmoty přidejte asi třetinu sklenky cukru (množství můžete upravit podle toho, jak máte rádi sladké) a promíchejte. Směs nalijte do láhví a zavíčkujte je.
Poté je dejte do velkého hrnce vyloženého plátnem, zalijte je až téměř nahoru vodou a přiveďte ji k varu. Od bodu varu poté vše sterilujte 20 minut. Po vychladnutí zkontrolujte, zda se uchytila víčka, a uložte sklenice na temné a chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch