Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí nadýchaný chlebíček s jablky

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Domácí nadýchaný chlebíček s jablky - postup přípravy

Připravte si chlebíček s jablky, který vás ohromí svou chutí a nadýchaností. Servírovat ho můžete samotný, s domácí šlehačkou nebo s vanilkovou zmrzlinou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vejce vyšlehejte metličkou s cukrem do pěny. Poté přilijte mléko a rozpuštěné máslo. Vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Do mísy přisypte přesátou hladkou mouku, mletou skořici a kypřicí prášek do pečiva. Směs pečlivě promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

3. KROK

Jablka omyjte pod tekoucí vodou, zbavte je jádřinců a oloupejte je. Poté je nakrájejte na tenké plátky.

4. KROK

Jablka přendejte do mísy s těstem a vše společně promíchejte. Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem. Těsto s jablky vlijte do formy a pečlivě ho uhlaďte.

5. KROK

Nakonec těsto posypte plátky mandlí a formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C  a chlebíček pečte 45–⁠50 minut.

6. KROK

Chlebíček vyjměte z trouby a nechte ho vychladnout. Před servírováním ho můžete posypat moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty na čaj

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů