Domácí Oreo sušenky s vanilkovým krémem - postup přípravy
Z domácích Oreo sušenek můžete nyní udělat součást vaší vánoční tabule. Příprava této pochoutky vám umožní ovlivnit její chuť a přizpůsobit ji vašim představám.
Těsto
Krém
Nejprve připravte těsto na sušenky. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a špetkou soli do hladka.
Za stálého šlehání do směsi přidejte vejce a poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku s kakaovým práškem.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience, před použitím, prosejte.
Ze směsi uhněťte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice ba 20 minut. Poté těsto rozdělte na dvě části, z kterých vyválejte pláty o výšce 0,5 cm.
Z každého plátu vykrojte kolečka, která odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 7–10 minut. Po upečení nechte sušenky volně chladnout a připravte krém.
Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, do hladka a poté do něj vešlehejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem.
Krém vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého ho aplikujte vždy na jedno kolečko. Krém druhým kolečkem přikryjte a vytvořte sušenku.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Domácí Oreo sušenky vložte do lednice do té doby, než ztuhne krém. Poté je servírujte ke kávě, čaji nebo je podávejte se sklenkou mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней