Domácí pribiňák s čokoládovou polevou - postup přípravy
Domácí pribiňák je krémová pochoutka, která spojuje jemnou tvarohovou chuť s bohatou čokoládou. Zkuste snadný recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Základ
Poleva
Čokoládu nalámejte a vložte ji do rendlíku, kde ji smíchejte se 100 g smetany ke šlehání. Směs zahřívejte 2 minuty a po rozpuštění čokolády, polevu nechte vychladnout.
Mezitím připravte pribiňák. Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem. Do směsi vlijte zbytek smetany ke šlehání a z ingrediencí vyšlehejte krém.
Poznámka: Šlehačku přidejte do směsi po částech.
Na dno servírovacího poháru nalijte polevu, kterou zakryjte trochou pribiňáku, který znovu zalijte polevou. Domácí pribiňák vložte do lednice a poté ho servírujte jako sladkou pochoutku po hlavním jídle nebo, jen tak, k odpolední kávě.
Poznámka: Postup opakujte i u dalších dvou sklenic.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou