Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pribiňák s čokoládovou polevou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Domácí pribiňák s čokoládovou polevou - postup přípravy

Domácí pribiňák je krémová pochoutka, která spojuje jemnou tvarohovou chuť s bohatou čokoládou. Zkuste snadný recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Čokoládu nalámejte a vložte ji do rendlíku, kde ji smíchejte se 100 g smetany ke šlehání. Směs zahřívejte 2 minuty a po rozpuštění čokolády, polevu nechte vychladnout. 

2. KROK

Mezitím připravte pribiňák. Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem. Do směsi vlijte zbytek smetany ke šlehání a z ingrediencí vyšlehejte krém. 

Poznámka: Šlehačku přidejte do směsi po částech.

3. KROK

Na dno servírovacího poháru nalijte polevu, kterou zakryjte trochou pribiňáku, který znovu zalijte polevou. Domácí pribiňák vložte do lednice a poté ho servírujte jako sladkou pochoutku po hlavním jídle nebo, jen tak, k odpolední kávě. 

Poznámka: Postup opakujte i u dalších dvou sklenic. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů