Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí slanina s gruzínskou adžikou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Domácí slanina s gruzínskou adžikou - postup přípravy

Překvapte o Vánocích své hosty chutnou domácí slaninou a můžete si být jistí, že na tyto Vánoce jen tak nezapomenou. Příprava trvá trošku déle, ale výsledek stojí za to.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte oba druhy soli s cukrem, černým pepřem, muškátovým oříškem, tymiánem, adžikou a do směsi rozlámejte také bobkové listy. Do mísy prolisujte oloupaný česnek a vše zamíchejte.

2. KROK

Připravenou směs důkladně vetřete z obou stran do masa. Následně vložte maso do sáčku a nechte jej marinovat 4 dny v lednici. Každý den maso otočte na druhou stranu. 

3. KROK

Poznámka: Maso nesmí ze sáčku nijak vyčnívat – je důležité, aby se k němu nedostal vzduch. Pokud si nejste jistí, že sáček zakrývá celé maso, zabalte jej do více vrstev. 

4. KROK

Po čtyřech dnech maso vyjměte z lednice a pomocí nože z něj odstraňte marinádu. 

Poznámka: Maso důkladně otřete papírovým ubrouskem, který z něj vysaje šťávu, kterou maso pustilo.

5. KROK

Nyní předehřejte troubu na 100 °C a vložte do ní maso. Jakmile teplota v troubě klesne na 80 °C, pečte maso 2,5–3 hodiny. 

6. KROK

Poznámka: Domácí slaninu můžete podávat nakrájenou jako součást slavnostních mís, jako pochoutku k pivu, nebo ji použít do jiných receptů.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Gute Rezepte 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů