Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí smažené donuty

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí smažené donuty - postup přípravy

Donuty jsou neodolatelná americká pochoutka, která si našla své příznivce i v mnoha českých rodinách. Pokud si však za tuto dobrotu nechcete zbytečně přeplácet, upečte si je třeba podle receptu od paní Kateřiny Sojkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Smíchejte všechny suroviny v zadělávací míse a rukou nebo robotem vypracujte hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte a nechtě těsto 1 až 2 hodiny kynout, záleží na teplotě.

2. KROK

Z těsta vyválejte placku asi 1 až 1,5 centimetru silnou. Vezměte si vykrajovátka na kolečka, větší a menší. Vykrojte větší kolečko a uprostřed něj pak menší. Nechte je několik minut kynout.

3. KROK

Pak si rozpalte dostatečné množství oleje v rendlíku či pánvi, aby mohly donuty plavat, a z obou stran je usmažte do zlatova. Nakonec je dle libosti ozdobte například čokoládovou polevou, cukrářským zdobením, nasekanými oříšky a kokosem nebo čímkoliv jiným dle vašeho gusta.

4. KROK

Tip na závěr:

Pokud neholdujete smaženému, můžete donuty upéct i v troubě. Jednoduše je vložte do předehřáté trouby na 180 °C a upečte dozlatova.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů