Domácí smažené hranolky v těstíčku - postup přípravy
Smažené hranolky v těstíčku jsou ideální, jako občerstvení, až vás navštíví rodina a přátelé. Součástí receptu je jemný sýrový dip, který hranolky bezvadně doplňuje.
Hranolky
Dip
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké proužky, které propláchněte ve vodě. Hranolky osušte papírovou utěrkou a pokračujte s přípravou těstíčka.
V samostatné míse smíchejte vejce se solí, oreganem a mletou sladkou paprikou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim mouku a ve vzniklém těstíčku obalte hranolky.
Tip: Aby v těstíčku nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.
Hranolky v těstíčku smažte v rozpáleném oleji cca 5 minut, dozlatova. Mezitím připravte dip.
Tip: Usmažené hranolky položte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
V pánvi rozpusťte máslo, které zaprašte moukou. Poté, co vznikne jíška, přilijte do hrnce mléko a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Směs osolte, ochuťte mletou sladkou paprikou a pepřem.
Na závěr do hrnce přidejte plátkový sýr a pokračujte ve vaření další 2–3 minuty, dokud se zcela nerozpustí.
Tip: Hranolky v těstíčku servírujte společně s připraveným dipem. Můžete k nim přidat také zelný salát se šunkou a vařeným vejcem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte