Domácí sušenky „Ježci“ - postup přípravy
Vlastně ani nemusíte mít děti, abyste měli chuť na trošku zajímavější sušenky, než jsou ty obyčejné kulaté. Tyto vypadají jako ježci a dozajista potěší každého, komu se je rozhodnete naservírovat.
Těsto
Ozdoba
Do větší mísy prosejte mouku s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Rozklepněte do ní vejce, přidejte změklé máslo a ručně vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte ho na cca 15 minut do lednice zatuhnout. Poté z těsta vytvořte malé ježky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem.
Vložte plech do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte ježky po dobu cca 10 až 13 minut. Čokoládu rozpusťte společně s máslem a ze vzniklé polevy štětcem vytvořte tělíčko ježků a jejich oči a nos. Tělíčka od ježků poté ještě obalte ve strouhaném kokosu, který bude působit jako ježčí bodliny. Poté máte sušenky připravené, dobrou chuť!