Domácí sypané dalamánky - postup přípravy
Domácí dalamánky jsou snadné a zaručeně vždy čerstvé, můžete si také vybrat, čím je chcete posypat. Recept na ně nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Do vlažného mléka dejte cukr a rozdrobte droždí. Počkejte, až se rozjede kvásek.
Do mísy nasypejte všechny mouky, sůl, přidejte sádlo, olej a lněná semínka. Přilijte kvásek a začněte zpracovávat těsto, dokud nebude hladké a vláčné. Přikryjte ho a nechte asi hodinu kynout.
Z těsta pak odkrajujte kusy podle toho, jak chcete mít dalamánky velké. Na vále z nich vypracujte bochánek a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
Každý dalamánek pak potřete vodou, posypejte hrubou solí a kmínem nebo sezamem, záleží na vás. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte dalamánky do růžova.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.