Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí vaječný koňak se smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí vaječný koňak se smetanou - postup přípravy

Vaječný koňak je tradiční vánoční a novoroční pití oblíbené hlavně něžným pohlavím. Recept na luxusní domácí „vaječnák“, do kterého se dává i smetana, nám poskytla paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V míse rozšlehejte žloutky spolu se čtvrt litrem mléka. Zbylé mléko dejte do hrnce, přidejte cukr a vanilkový cukr a přiveďte vše za občasného zamíchání k varu. Když mléko začne vřít, pomalu přidávejte směs se žloutky a neustále míchejte, aby se nesrazila. Přidejte i smetanu a za stálého míchání metlou přiveďte k varu.

2. KROK

Hrnec odstavte ze sporáku a dejte ho do studené vody. Neustále metlou míchejte, dokud směs nevychladne. Do studené směsi poté přidejte rum podle vaší chuti. Následně ji slijte přes husté síto do láhví a uskladněte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů