Domácí vanilkový pudink - postup přípravy
Pokud máte rádi pudink, možná už jste si někdy říkali, že musí existovat i jiný způsob, jak ho připravit, než jen rozmíchat v mléce obsah sáčku koupeného v obchodě. V každém případě je dobrý nápad připravit si svůj vlastní. Nejenže je velmi snadný a mnohem chutnější, ale hlavně zdravější než jeho komerční práškový bratříček. Stačí vám na to jen pár základních surovin a pár minut času.
Ingredience
Poloviční množství mléka v misce smíchejte s vaječnými žloutky, bramborovým škrobem a krystalovým a vanilkovým cukrem. Vše důkladně prošlehejte mixérem či metličkou.
Zbytek mléka nalijte do hrnce, postavte ho na sporák a zahřívejte až k bodu varu. Jakmile začne vřít, přidejte do mléka máslo, počkejte, až se rozpustí, promíchejte a odstavte ze sporáku.
Do vroucího mléka přilijte směs s vaječnými žloutky a důkladně promíchejte. Hrnec s pudinkem pak postavte zpátky na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vařte tak dlouho, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci.