Dort Milka se dvěma druhy krémů a ořechy - postup přípravy
Dort Milka je speciální tím, že obsahuje dva druhy čokolády, které mu dodávají lahodnou chuť a lískové ořechy, díky kterým je úžasně křupavý. Připravíte jej velmi jednoduše a doslova si ho zamilujete.
Korpus
Krém
Zdobení
Nejprve si připravte korpus. V míse vyšlehejte 3 bílky se 3 lžícemi cukru a jakmile vznikne sníh, zlehka do něj vmíchejte 50 g mletých lískových ořechů s polovinou lžíce mouky. Výklopné dno dortového ráfku vyložte pečicím papírem a čtvrtinou těsta ráfek vyplňte. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut.
Nožem projeďte okraje upečeného korpusu a dortový ráfek sejměte. Poté korpus sundejte také ze dna dortového ráfku.
Poznámka: Tento postup opakujte, dokud nezískáte 4 stejné korpusy.
Nyní připravte krém tak, že v míse smícháte vaječné žloutky, s moukou, vanilkovým pudinkem v prášku a trochou mléka. Zbytek mléka zahřívejte 2 minuty, dokud se na něm nezačne tvořit pěna.
Poté mléko sundejte z tepla a vmíchejte do něj připravenou směs se žloutky. Znovu dejte na teplo a pomocí mixéru vše vyšlehejte, aby se ingredience propojily co nejdůkladněji. Směs zahřívejte přibližně 4 minuty, dokud nezhoustne.
Krém rovnoměrně rozdělte do dvou misek – do jedné části vmíchejte tmavou a do druhé bílou čokoládu. Poté krémy přikryjte potravinovou fólií a nechte je vychladnout.
Poznámka: Oba krémy zakryjte potravinovou fólií tak, aby se jich přímo dotýkala. Díky tomu se vám na povrchu nevytvoří škraloup.
Vychladlé krémy znovu prošlehejte a do každého z nich přidejte 125 g margarínu v pokojové teplotě. V jiné míse vyšlehejte smetanu a začněte vrstvit dort Milka.
Na první korpus naneste třetinu tmavého krému, na něj světlý krém, na něj šlehačku a vše zakryjte druhým korpusem. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Vrstvení dezertu byste měli zakončit korpusem.
Dort vložte do lednice a nechte ho chladnout. Ke zdobení si vyšlehejte smetanu a potřete jí celý vychlazený dort, včetně jeho stran.
Tip: Dezert skvěle chutná, pokud ho necháte v lednici přes noc.
Dort pomocí nože uhlaďte a dozdobte nasekanými lískovými ořechy tak, jak je ukázáno níže ve videu.
Tip: Povrch dortu můžete ozdobit pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí, díky kterému snadno vytvoříte okrasné tvary.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natašine Slastice