Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort „První sněhové vločky“

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Dort „První sněhové vločky“ - postup přípravy

Čekání na první sněhové vločky si můžete zpříjemnit nějakým báječným a lahodným dezertem. Přinášíme vám inspiraci na snadný nepečený dort, který vypadá přesně jako čerstvě padlý sníh. Je plný smetany a kokosu a na korpusu ze sušenek chutná jednoduše skvěle. Dopřejte si něco lahodného a připravte pro sebe a své blízké tuhle báječnou dobrotu.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve v misce rozpusťte citronovou želatinu. Přiveďte k varu 400 mililitrů vody, rozmíchejte v ní želé, aby se rozpustilo a nechte zchladnout.

Smetanový sýr vyklopte do hluboké mísy, přidejte k němu moučkový a vanilkový cukr a elektrickým šlehačem ho rozšlehejte do hladké a nadýchané pěnové konzistence. Lžíci po lžíci přidávejte do sýrové směsi zakysanou smetanu znovu zašlehejte šlehačem. Když jste spojili obě suroviny dohromady, vmíchejte do směsi rozpuštěnou a zchladlou želatinu a důkladně, avšak jemně promíchejte.

Vhodný podnos vyložte pečicím papíre nebo potravinářskou fólií a vyskládejte na ni sušenkovou základnu. Na ni navrstvěte smetanový sýr smíchaný s citrónovou želatinou a rovnoměrně jej rozetřete po celém povrchu sušenek do vysoké vrstvy.

V malém kastrůlku rozehřejte máslo, rozpusťte v něm 35 gramů cukru a přidejte strouhaný kokos. Za občasného promíchání zahřívejte kokos v rozpuštěném másle, dokud nezíská zlatavou barvu. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout. Na másle opečený kokos pak nasypejte rovnoměrně na celý povrch dortu. Ten pak vložte do lednice a nechte ho chladit nejméně 3 hodiny, nejlépe však přes noc, aby smetanový krém dostatečně ztuhl a sušenky se natáhly vlhkostí.



Druhý den můžete dort naporcovat a podávat se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

Dobrou chuť.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů