Dortíčky s jahodovou šlehačkou - postup přípravy
Skvělé jahodové zákusky lze upéct z kakaového piškotového těsta, přičemž se plní jahodovou šlehačkou a zdobí čerstvým ovocem. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na piškot
Na náplň
Vejce a cukr vyšlehejte do pěny, poté k nim přišlehejte olej. Poté ke směsi přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva a vymíchejte těsto.
Formu o velikosti 32×25 centimetrů vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud není piškot hotov, ozkoušet to lze i špejlí. Z vychladlého piškotu pak vykrájejte stejně velká kolečka, případně jiný tvar.
Do mísy na šlehání nalijte šlehačku, přisypejte jahodovou smetanovou náplň od Dr. Oetkera a cukr. Jeho množství můžete upravit podle vaší chuti. Vyšlehejte tuhou šlehačku.
Na kolečko z korpusu namažte trochu jahodové marmelády. Pak naneste šlehačku, přikryjte druhým kolečkem, naneste šlehačku a navrch dejte čerstvou jahodu. Můžete použít i různé čokoládové ozdoby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.