Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dortový krém z kondenzovaného mléka

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Dortový krém z kondenzovaného mléka - postup přípravy

Pokud hledáte perfektní dortový krém, pak si tento recept s kondenzovaným mlékem rozhodně zapište. Můžete ho použít pro plnění dortů, zdobení zákusků nebo jako základ pro jiné dezerty.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V misce smíchejte hladkou mouku a kukuřičný škrob. Do směsi přidejte vejce a míchejte ji, dokud nevznikne hladká hmota.

2. KROK

Do hrnce nalijte celé Salko a přilijte k němu horkou vodu. Důkladně vše promíchejte, aby se mléko a voda spojily. Přidejte špetku soli a poté pomalu vmíchejte vaječnou směs.

3. KROK

Hrnec umístěte na střední plamen a za stálého míchání přiveďte směs k varu. Jakmile se objeví první bublinky, ihned jej odstavte z plotny.

4. KROK

Krém přikryjte potravinářskou fólií a nejprve ho nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté jej dejte do lednice minimálně na půl hodiny.

5. KROK

Mezitím si v misce vyšlehejte změklé máslo do nadýchané konzistence. Přidejte vanilkový extrakt podle chuti a pokud máte rádi sladší krém, přidejte cukr.

6. KROK

Do vyšlehaného másla po lžících přidejte směs z kondenzovaného mléka. Suroviny šlehejte, dokud se vše dobře nespojí a nevznikne hladký a jemný krém.

7. KROK

Hotový krém můžete použít pro plnění dortů, zdobení zákusků nebo jako základ pro jiné dezerty. Skladujte jej v lednici a spotřebujte ho do několika dnů.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů