Drobenkový dort s vanilkovým krémem - postup přípravy
Neradi se zabýváte složitým pečením dezertů? Potom vyzkoušejte následující recept na drobenkový dort s vanilkovým krémem. Nejen že chutná dokonale, ale dokonce i skvěle vypadá. Pohostit jím tedy můžete i kdejakou návštěvu.
Těsto
Krém
Do velké mísy si nejprve prosejte hladkou mouku a k ní přidejte i moučkový cukr. Následně k sypkým surovinám zakomponujte studené máslo, které jste nastrouhali nahrubo na struhadle. Vše promíchejte rukama, abyste získali konzistenci jakési drobenky.
Tu pražte na pánvi dozlatova anebo ji můžete upéct v troubě na pečícím papíru při teplotě 180 °C po dobu 20 minut.
Dále se pusťte do výroby vanilkového krému. Do středně velkého hrnce vložte vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr, kukuřičný škrob a vše důkladně promíchejte.
Nakonec ještě přidejte zakysanou smetanu a propojte vařečkou anebo metličkou. Krém musí projít mírným varem po dobu asi jedné minuty, aby zhoustnul. Pak jej odstavte a ještě zjemněte přidáním másla. To se v horké smetaně rozpustí.
Nyní si k ruce vezměte kulatou formu na koláč, vystelte ji pečícím papírem a na dno nasypte část drobenkového korpusu.
Na něj naneste vanilkový krém a rovnoměrně rozetřete.
Takto opakujte postup, dokud nezpracujete všechno těsto i náplň.
Vše zakončete krémem a povrch posypte strouhanou bílou čokoládou. Hotový dort dejte do lednice tuhnout (ideálně přes noc).
Řádně zatuhlý dort vyjměte z lednice, pokrájejte na menší porce a podávejte s oblíbeným nápojem. Přejeme vám dobrou chuť.