Dršťková polévka z kotrče kadeřavého - postup přípravy
Pokud milujete dršťkovou polévku, ale odrazuje vás čištění hovězích drštěk, vyzkoušejte místo nich použít kotrč kadeřavý. Podle receptu paní Petry Pospíchalová bude dršťková vypadat, chutnat i vonět jako pravá dršťková i přesto, že v ní nenajdete ani kousek masa.
Ingredience
Kotrče důkladně očistěte, buďte trpěliví a dbejte na to, abyste odstranili veškeré nečistoty ze všech jeho záhybů. Poté jej nakrájejte na drobné kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte dvě lžíce sádla a cibuli na něm zpěňte. Poté přidejte pokrájené houby a poduste.
Houby osolte, opepřete a přidejte mletý kmín. Zalijte asi litrem vody a přiveďte k varu. Polévku vařte, dokud kotrč není měkký.
Ve 100 ml vody pečlivě rozmíchejte hladkou mouku, přilijte do polévky, promíchejte a nechte zavařit.
Na lžíci rozpuštěného sádla orestujte sladkou papriku a přidejte do polévky. Polévku dochuťte majoránkou a prolisovaným česnekem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.