Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dunajské vlny s jahodami a bílou čokoládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Dunajské vlny s jahodami a bílou čokoládou - postup přípravy

Dunajské vlny s jahodami jsou atraktivním dezertem, kombinujícím čokoládu s ovocem. Výhodou dezertu je jeho jedinečnost, kterou ohromíte všechny vaše blízké.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Čokoládová náplň

Jahodová náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve vytvořte korpus. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a vejci. V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a třetinu množství suchých ingrediencí prosejte do těsta.

Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém, a to za stálého šlehání.

2. KROK

Směs vyšlehejte do hladka a přidejte druhou třetinu suchých ingrediencí. Postup opakujte, vsypte poslední třetinu suché směsi, přidejte mléko, a jakmile se ingredience propojí, ⅔ těsta vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem.

3. KROK

Zbylé těsto vyšlehejte s kakaem a mlékem a kakaovým těstem pokryjte světlé těsto v dortovém ráfku. Na kakaovou vrstvu položte omyté jahody bez zelených částí a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Po upečení dezert vyjměte z ráfku a nechte ho vychladnout.

4. KROK

Během pečení připravte čokoládovou náplň. V misce smíchejte želatinu s vodou a nechte ji 5 minut reagovat. V jiné míse smíchejte rozlámanou bílou čokoládu s horkou smetanou a nechte ji rozpustit. Do směsi přidejte želatinu a misku odložte bokem. 

5. KROK

V jiné míse vyšlehejte smetanu a vmíchejte ji do čokoládové směsi. Korpus vložte zpět do dortového ráfku vyloženého cukrářskou fólií a náplní z čokolády polijte celý jeho povrch. Dezert vložte na 30 minut do lednice a připravte jahodovou náplň. 

6. KROK

Želatinu smíchejte s vodou a nechte ji 5 minut rozpouštět. Zatím jahody omyjte, zbavte je zelených částí a nakrájejte je na menší kusy, které vložte do rendlíku. Zasypte je cukrem a zalijte citronovou šťávou. 

7. KROK

Směs přiveďte k varu a vařte ji 6 minut. Poté ji nechte vychladnout a tyčovým mixérem ji rozmělněte na kaši, kterou vlijte do mísy, kde ji smíchejte s želatinou. Jahodovou náplní následně polijte celý povrch dezertu a vložte ho na 4 hodiny do lednice. 

8. KROK

Dunajské vlny s jahodami vyjměte z dortového ráfku a dezert servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete podávat s čerstvou jahodou, lístkem máty a trochou šlehačky.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů