Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dunajské vlny s malinami a čokoládou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Dunajské vlny s malinami a čokoládou - postup přípravy

Hledáte-li originální dezert, kterým byste ohromili své hosty, připravte si Dunajské vlny. Dort se rozplývá v ústech a překvapí chutí šťavnatých malin, které mu dodávají na zajímavosti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce se solí a cukrem. Šlehejte asi 5–8 minut, až dostanete nadýchanou hmotu, do které vmíchejte mléko a rostlinný olej. 

2. KROK

Mouku smíchejte s kypřícím práškem do pečiva a směs prosejte do připravené hmoty. 

Poznámka: Prosetí je nutné, aby v těstu nevznikly hrudky. 

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě stejné části a do jedné z nich vmíchejte kakao se dvěma lžícemi mléka. Nyní začněte vrstvit dort. 

4. KROK

Do dortové formy vyložené pečicím papírem rozprostřete nejprve světlé těsto, na něj vlijte kakaové těsto a jeho povrch posypte malinami, které do těsta mírně zatlačte. 

Poznámka: Dunajské vlny pečte 25–30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. 

5. KROK

Nyní si připravte krém smícháním vejce a cukru v hrnci. Do směsi přisypte kukuřičný škrob s trochou mléka a vše důkladně zamíchejte. Následně vlijte do hrnce zbytek mléka a směs vařte asi 1 minutu, do zhoustnutí. 

6. KROK

Poté základ na krém odstavte z tepla, vmíchejte do něj vanilkový cukr, přikryjte hrnec potravinovou fólií a krém nechte volně vychladnout.

Tip: Fólii na krém položte tak, aby se těsně dotýkala jeho povrchu. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

7. KROK

V míse vyšlehejte změklé máslo a přidejte do něj vychladlý základ na krém. Touto směsí potřete celý povrch upečeného základu na dort s malinami a připravte si polevu smícháním čokolády, mléka a másla.

Poznámka: Čokoládu můžete rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

8. KROK

Čokoládovou polevu nalijte na celý povrch dortu a dejte jej chladit na 2–3 hodiny do lednice.

Tip: Dunajské vlny servírujte nakrájené na kousky.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů