Dušené vepřové karé ve vlastní šťávě s cibulí - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na rychlý sobotní oběd, vyzkoušejte tento snadný recept na dušené vepřové karé ve vlastní šťávě s cibulí, které budete mít hotové během pár chvil. Servírovat ho můžete s pečenými bramborami nebo kroupami.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké proužky. Vepřovou kotletu očistěte, nakrájejte ji na plátky a poté je lehce naklepejte.
Plátky kotlety dochuťte solí a mletým černým pepřem. Maso přendejte do rozpálené pánve a dozlatova ho z obou stran osmažte.
K osmažené kotletě přisypte nakrájenou cibuli a lehce ji orestujte. Poté do pánve přidejte polovinu vody, sůl a mletý černý pepř dle chuti.
Vepřovou kotletu vařte pod poklicí do změknutí. Hladkou mouku poté rozmíchejte ve troše vody a směs nalijte do pánve. Vše společně promíchejte a ke kotletě přilijte zbytek vody.
Kotletu ve vlastní šťávě nechte provařit 10 minut a poté do ní vmíchejte zakysanou smetanu. Vše nechte ještě provařit po dobu 5 minut.
Nakonec do pánve nasypte nadrobno nasekanou pažitku. Poté můžete kotletu ihned servírovat. Podávejte ji s bramborami, kroupami nebo čerstvým chlebem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: schnell food