Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené vepřové karé ve vlastní šťávě s cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dušené vepřové karé ve vlastní šťávě s cibulí - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na rychlý sobotní oběd, vyzkoušejte tento snadný recept na dušené vepřové karé ve vlastní šťávě s cibulí, které budete mít hotové během pár chvil. Servírovat ho můžete s pečenými bramborami nebo kroupami.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké proužky. Vepřovou kotletu očistěte, nakrájejte ji na plátky a poté je lehce naklepejte.

2. KROK

Plátky kotlety dochuťte solí a mletým černým pepřem. Maso přendejte do rozpálené pánve a dozlatova ho z obou stran osmažte.

3. KROK

K osmažené kotletě přisypte nakrájenou cibuli a lehce ji orestujte. Poté do pánve přidejte polovinu vody, sůl a mletý černý pepř dle chuti.

4. KROK

Vepřovou kotletu vařte pod poklicí do změknutí. Hladkou mouku poté rozmíchejte ve troše vody a směs nalijte do pánve. Vše společně promíchejte a ke kotletě přilijte zbytek vody.

5. KROK

Kotletu ve vlastní šťávě nechte provařit 10 minut a poté do ní vmíchejte zakysanou smetanu. Vše nechte ještě provařit po dobu 5 minut.

6. KROK

Nakonec do pánve nasypte nadrobno nasekanou pažitku. Poté můžete kotletu ihned servírovat.  Podávejte ji s bramborami, kroupami nebo čerstvým chlebem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: schnell food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů