Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso dušené v zelí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Vepřové maso dušené v zelí - postup přípravy

Tento recept na dušené maso v zelí, o který se s námi podělila paní Vladimíra Bosáková, je velmi starý, avšak snadný a nenáročný na čas i finance. Vyzkoušejte ho, s jistotou vám zachutná a budete se k němu rádi vracet.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Maso nakrájejte na kostky, osolte je a dobře promíchejte. V hrnci rozehřejte sádlo a zprudka v něm osmahněte maso ze všech stran dozlatova. Do sádla k masu přidejte nadrobno nasekanou cibuli a nechte ji mírně zasmažit.

2. KROK

Obsah hrnce zaprašte sladkou paprikou a kmínem. Ještě chvilku za stálého míchání restujte, poté vše podlijte vývarem, přilijte ocet a nechte maso asi 30 minut dusit.

3. KROK

Zatímco se maso dusí, slijte zelí z kyselého nálevu a vyždímejte ho, ale neproplachujte. Poté ho překrájejte na kratší kousky. Po půlhodině přidejte zelí k masu a vše společně duste doměkka.

4. KROK

Nakonec nastrouhejte syrový brambor. Jakmile je maso měkké, přihoďte jej do hrnce a podlijte smetanou. Zaprašte vše ještě trochou sladké papriky, podle chuti přisolte a nechte ještě asi 15 minut provařit, aby se strouhaný brambor rozpadl a zahustil omáčku.

5. KROK

Hotovou omáčku promíchejte. Nechte ji minutku odpočinout a podávejte ji spolu s houskovým knedlíkem nebo s vařeným bramborem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů