Dvoubarevná roláda s pařížským krémem - postup přípravy
Piškotová roláda a pařížský krém je skvělá kombinace. Podle receptu od Andy vaří pro zdraví bude výsledek nejen skvěle chutnat, ale i velmi zajímavě vypadat.
Na těsto
Na krém
Dále
Den dopředu svařte za stálého míchání smetanu ke šlehání s kvalitní 70% hořkou čokoládou, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte ji vychladnout a dejte ji na noc do lednice.
Na těsto oddělte ze 6 vajec žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte opravdu tuhý sníh. Žloutky poté s cukrem vyšlehejte do pěny. Musíte šlehat dostatečně dlouho, aby byla pěna opravdu krémová. Poté přidejte mouku a zamíchejte ji do těsta. Následně do něho postupně zlehka přimíchávejte sníh. Část hotového těsta oddělte a dejte do něho lžičku až lžíci kakaa na obarvení.
Vyložte plech pečicím papírem a potřete ho zlehka olejem. Pak na něj různě cik cak dejte hnědé těsto a na něj poté opatrně rozetřete světlé těsto. Zarovnejte ho stěrkou a vložte plech do předehřáté trouby na 180 °C péct na zhruba 10 minut. Po dopečení těsto dejte na vlhkou utěrku, srolujte a nechte vystydnout.
Ze smetany s čokoládou vyšlehejte šlehačku, Poté do ní postupně zašlehejte změklé máslo, aby byl krém hladký. Přidejte trochu rumu pro chuť a zvýšení trvanlivosti krému. Korpus na roládu potřete libovolnou marmeládou, následně na ni rozetřete připravený krém, těsto srolujte a dejte do lednice ztuhnout. Na závěr ji ozdobte vyšlehanou smetanou ke šlehání a libovolným cukrářským zdobením.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Andy vaří pro zdraví.