Dvoubarevné mini rolády - postup přípravy
Chcete připravit chutný ale i vizuálně přitažlivý dezert pro své hosty? Pak určitě nepochybíte s dvoubarevnou mini roládou z vanilkového a kakaového těsta. Její příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá.
Ingredience
Začněte tím, že si do mísy rozklepnete vejce. Pak k nim přisypte šálek krupicového nebo třtinového cukru a promíchejte. Dále vsypte do směsi špetku soli, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vlijte i slunečnicový olej.
Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní těsto tužší konzistence. Mělo by však stále zůstat vláčné. To rozdělte na dvě stejně velké poloviny a jednu z nich ochuťte lžící kakaového prášku.
Tvoření dvoubarevných mini rolád a jejich pečení
Nyní obě těsta vyválejte na vále v pláty a položte je na sebe (kakaová hmota bude na vrchu). Posléze pláty zarolujte zhruba do třetiny a odřízněte.
Tak vytvoříte první mini roládu. Druhou a třetí část pak také zarolujte. Všechny rolády pečte v troubě cca 30 minut při teplotě 180 °C.
Dokončení dvoubarevných mini rolád a jejich servírování
Upečené mini rolády nakonec polévejte rozpuštěnou hořkou čokoládou smíchanou s nasekanými lískovými oříšky. Nechte zatuhnout a podávejte pokrájené na kolečka. V řezu má dezert velmi pěknou strukturu. Proto se bude vyjímat i na svátečním stole.
Servírovat můžete roládu třeba i s kopečkem čerstvé šlehačky, vanilkovou zmrzlinou, sladkým tvarohem či čerstvým i konzervovaným ovocem. Přejeme dobrou chuť.