Dvoubarevné smetanové poháry - postup přípravy
Dezerty, jako jsou tyto smetanové poháry, dokážou zlepšit den a zároveň i potěšit vaše blízké. Není totiž nic lepšího než úsměv na tváři vaší milované osoby, když jí něco od srdce připravíte.
Bílý krém
Čokoládová poleva
Do větší mísy nalijte kondenzované mléko a dvě smetany ke šlehání. Přidejte k nim nápoj v prášku s libovolnou příchutí (v receptu je použita maracuja) a důkladně vše promíchejte metličkou, dokud se všechny suroviny nepropojí. Nyní připravte čokoládovou polevu. Do mísy nalijte smetanu a nalámejte do ní mléčnou čokoládu.
Dejte mísu do mikrovlnné trouby na dvě minuty a poté čokoládu promíchejte se šlehačkou do hladké polevy. Nachystejte si čtyři poháry a do každého navrstvěte nejprve světlý krém, kterého je více. Chvíli vyčkejte, než zatuhne, a naneste na něj čokoládovou polevu. Zakryjte dezerty víčkem nebo potravinářskou folií a dejte je na tři hodiny do lednice, poté je můžete podávat. Dobrou chuť!