Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevný dort, který překvapí chutí i krásným vzhledem

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dvoubarevný dort, který překvapí chutí i krásným vzhledem - postup přípravy

Potřebujete slavnostní dort na narozeniny, svátek nebo jinou zvláštní příležitost? Dnešní recept na dort s dvojitým krémem a dvěma druhy sušenek pro vás bude ideální!

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Vanilkový krém

Čokoládový krém

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si formu o průměru 15 cm a pamatujte, že všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Všechny suché suroviny kromě kakaa prosejte do velké mísy. Máslo vyšlehejte s vanilkovým extraktem do krému. Přidejte bílky, smetanu a mléko. Vyšlehejte do hladka. Přidejte suchou směs a důkladně promíchejte, dokud nezískáte dokonale hladké těsto.

2. KROK

Směs rozdělte na dvě stejné části. Do jedné přidejte kakao a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Čtyři formy o průměru 15 cm vymažte olejem a lehce vysypte moukou. Bílé těsto rozlijte do svou forem, čokoládové do dalších dvou. Rovnoměrně rozetřete a pečte 30 minut, dokud piškot nebude pružný na dotek.

3. KROK

Směs rozdělte na dvě stejné části. Do jedné přidejte kakao a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Čtyři formy o průměru 15 cm vymažte olejem a lehce vysypte moukou. Bílé těsto rozlijte do svou forem, čokoládové do dalších dvou. Rovnoměrně rozetřete a pečte 30 minut, dokud piškot nebude pružný na dotek.

4. KROK

Nyní sestavte dort. Dejte k sobě dva sáčky, aby vznikl dvoubarevný krém. Nasaďte špičku a odstřihněte vršek. Získáte dva proužky v jednom. Na první piškot naneste dvoubarevný krém. Zakryjte čokoládovým piškotem a opakujte. Takto pokračujte se všemi piškoty. Celý dort zakryjte vanilkovým krémem, zarovnejte stěrkou a vložte na 20 minut do lednice. Poté udělejte na vnější straně střídavě proužky z vanilkového a čokoládového krému.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů