Dvoubarevný pudinkový dezert do skleničky - postup přípravy
Jen málokteré dezerty vypadají tak působivě, jako ty, jež se podávají v elegantních sklenicích. Přitom příprava takového menšího mistrovského díla není vůbec náročná a výsledek zaručeně oslní.
Světlý pudink
Tmavý pudink
Na ozdobu
Do hrnce dejte máslo, nechejte jej rozpustit a poté do něj přisypejte sklenici hladké mouky (použitá sklenice má objem 200 ml). Neustále po dobu 2 až 3 minut míchejte, dokud nevytvoříte jíšku. Tu nechejte chvilku prosmažit a za stálého míchání po částech přilévejte mléko. Přimíchejte obyčejný a vanilkový cukr. Pudink by měl bublat – v této fázi je nejdůležitější stálé míchání, jinak se pudink srazí.
Vypněte sporák, nechejte pudink mírně vychladnout a vyšlehejte jej. Vnitřek sklenic vypláchněte vodou a pudink nalijte do jejich větší poloviny. Do hrnce nasypejte cukr a proseté kakao s moukou, důkladně promíchejte a zalijte mlékem. Rozklepněte do směsi vejce a znovu promíchejte, poté zapněte sporák.
Míchejte na ohni, dokud tmavý pudink nezhoustne a nezačne bublat. Poté přidejte máslo, mléčnou čokoládu a znovu míchejte do rozpuštění a propojení všech surovin. Sporák vypněte, hrnec z něj sundejte a zalijte studenou vodou. Metličkou nebo mixérem vyšlehejte do hladké konzistence. Nalijte tmavý pudink na světlý a nechejte zatuhnout v lednici na 4 až 5 hodin. Před podáváním zasypejte kakaem pro lepší vzhled. Dobrou chuť!