Dýňové palačinky z kynutého těsta - postup přípravy
Dýňové palačinky jsou nadýchané a jsou originální alternativou k tradičním palačinkám. Výhodou je, že obsahují vitamíny a poslouží jako svačina i hlavní chod.
Ingredience
Dýni oloupejte, zbavte ji jádřince a nakrájejte ji na menší kousky, které vařte 15 minut pod pokličkou. Uvařenou dýni přendejte do větší mísy a rozmixujte ji s mlékem, vodou, solí, cukrem, vejci a olejem.
Jakmile vznikne hladká směs, vmíchejte do ní droždí a na závěr přidejte mouku. Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 40 minut kynout na teplém místě.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Těsto promíchejte a dýňové palačinky smažte z každé strany přibližně 2 minuty, dozlatova.
Poznámka: Před tím, než vlijete těsto do pánve, vymažte ji trochou oleje.
Palačinky z dýně servírujte s marmeládou, smetanou nebo jiným oblíbeným dipem.
Tip: Pokud všechny palačinky nezkonzumujete hned, uschovejte je do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK