Dýňové placičky s majoránkou a česnekem - postup přípravy
S tímto receptem nebudete mít mnoho práce. Dýňové placičky, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou křupavé a poslouží jako lehký hlavní chod, předkrm i svačinka.
Ingredience
Dýni důkladně očistěte, rozpulte ji a odstraňte z ní dužinu se semeny. Poté ji nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte ji s oloupanými nastrouhanými brambory.
Přidejte prolisovaný česnek a ingredience ochuťte pepřem, solí a majoránkou. Do směsi vmíchejte vejce s hladkou moukou a vytvořte těsto.
Tip: Mouku před použitím prosejte, aby ve směsi nevznikly hrudky.
Ze vzniklé hmoty vytvořte placičky, které smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany.
Tip: Usmažené placičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Dýňové placičky servírujte s oblíbeným dipem, tatarkou, kečupem nebo chilli omáčkou.
Tip: Dip můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem