Fazole v rajčatové omáčce se šunkovou klobásou - postup přípravy
Fazole v rajčatové omáčce, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou aromatické, syté a výživné. Skvěle je doplňuje šunková klobása, kterou připravíte za pár minut.
Ingredience
Fazole namočte přes noc do studené vody. Poté je slijte, propláchněte je a vařte je v čisté vodě 30–60 minut, doměkka.
Poznámka: Doba namáčení je uvedená na obalu konkrétního produktu, kterým se řiďte.
Mezitím, co se fazole vaří, nakrájejte cibuli nadrobno a oloupaný česnek na plátky. Klobásu horizontálně rozkrojte na polovinu a z obou stran na klobáse udělejte mřížkový řez.
Klobásy smažte na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 5 minut a poté je odstavte z tepla. Následně sceďte uvařené fazole.
V jiném hrnci smažte cibuli na oleji 2–3 minuty. Po této době přidejte k cibuli česnek a pokračujte ve smažení další 1 minutu.
Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.
K cibuli a česneku vmíchejte krájená rajčata s bujónem a sladkou chilli omáčkou. Vše zamíchejte a vařte 5 minut. Na závěr do omáčky vmíchejte uvařené fazole.
Fazole v rajčatové omáčce servírujte společně se smaženými klobásami.
Tip: Pokrm podávejte s nakládanou okurkou, posypaný petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem