Fazolová polévka se sušenými houbami - postup přípravy
Fazolová polévka zní jako obyčejné jídlo, ale může být opravdu skvělá. Recept na ni nám poskytla paní Romana Važanská, která do ní přidává mimo jiné sušené houby a zakysanou smetanu.
Ingredience
Fazole propláchněte a nechte je namáčet přes noc. Také si předem stranou namočte sušené houby. Druhý den přilijte k fazolím potřebné množství vody, osolte je, přidejte bobkový list a nové koření. Poté je vařte, dokud nebudou měkké.
V jiném hrnci na másle osmahněte cibuli. Když začne sklovatět, přidejte sladkou papriku a mouku a udělejte jíšku. Jakmile je hotová, zalijte ji vodou z fazolí, přidejte nakrájenou mrkev a houby a vařte, dokud nebude zelenina měkká.
Poté přilijte fazole i se zbytkem vody a vše opepřete. Kysanou smetanu promíchejte s trochou vody z polévky a pak ji vlijte do hrnce. Následně polévku provařte a přisypejte do ní trochu majoránky. Pokud nemáte rádi silnou chuť majoránky, lze ji přidat v okamžiku, kdy pepříte polévku. Poté můžete polévku servírovat.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.