Smetanové fettuccine s kuřecími prsíčky - postup přípravy
Lahodné a krémové těstoviny jako z restaurace si lze snadno uvařit i doma. Na jejich přípravu je navíc potřeba jen pár ingrediencí.
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, osolte je a opepřete. Na pánvi rozpalte olivový olej a maso na něm orestujte. Mezitím si nakrájejte cibuli na drobnější kousky.
Maso z pánve přendejte do misky. Na pánvi nechte rozpálit olivový olej a rozpustit máslo. Dejte na ni cibuli a smažte ji 2–3 minut.
Žampiony nakrájejte na plátky a přidejte je na pánev k cibuli. Směs smažte na pánvi 5-7 minut.
Česnek zmáčkněte čepelí nože a nakrájejte ho nadrobno. Přidejte ho k houbám a cibuli, zalijte vše smetanou a dle chuti směs osolte a opepřete. Nechte 4-5 minut provařit.
Nakonec do omáčky nastrouhejte parmazán a přidejte i orestované maso a najemno nakrájenou petrželku. Směs důkladně promíchejte a vmíchejte hotové těstoviny. Ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.