Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Glazovaná červená řepa s citrusy a medem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 51 minut

Glazovaná červená řepa s citrusy a medem - postup přípravy

Glazovaná červená řepa kombinuje sladké a kyselé chutě, které zvýrazňují přirozenou chuť této zeleniny. Pokrm může být ideálním předkrmem i přílohou k hlavnímu jídlu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Řepy omyjte a zbavte je listů. Poté je vařte 45 minut, doměkka. Řepy důkladně osušte, oloupejte nakrájejte je na kousky. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte k němu řepu, kterou ochuťte bílým pepřem a košer solí. 

2. KROK

Do směsi přidejte med, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a citronovou šťávu.

Poznámka: Pomerančovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.

3. KROK

K ingrediencím přidejte také nasekanou petrželku a vše důkladně zamíchejte. Glazovanou červenou řepu vařte ještě 1 minutu a poté ji servírujte jako svačinku s pečivem nebo originální přílohu k hlavnímu chodu. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit pomerančovou kůrou a petrželkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Cambeau Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů