Glazovaná červená řepa s citrusy a medem - postup přípravy
Glazovaná červená řepa kombinuje sladké a kyselé chutě, které zvýrazňují přirozenou chuť této zeleniny. Pokrm může být ideálním předkrmem i přílohou k hlavnímu jídlu.
Ingredience
Řepy omyjte a zbavte je listů. Poté je vařte 45 minut, doměkka. Řepy důkladně osušte, oloupejte nakrájejte je na kousky. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte k němu řepu, kterou ochuťte bílým pepřem a košer solí.
Do směsi přidejte med, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a citronovou šťávu.
Poznámka: Pomerančovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.
K ingrediencím přidejte také nasekanou petrželku a vše důkladně zamíchejte. Glazovanou červenou řepu vařte ještě 1 minutu a poté ji servírujte jako svačinku s pečivem nebo originální přílohu k hlavnímu chodu.
Tip: Každou porci můžete ozdobit pomerančovou kůrou a petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cambeau Kitchen