Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Gnocchi se šunkou, žampiony a listovým špenátem v sýrové omáčce

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Gnocchi se šunkou, žampiony a listovým špenátem v sýrové omáčce - postup přípravy

Gnocchi jsou oblíbenou součástí italské kuchyně, která zdomácněla ve světě i u nás. Zkuste domácí recept na skvělou omáčku k nim podle paní Jaroslavy Slavíkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očištěnou a pokrájenou cibuli orestujte na másle s trochou oleje a přidejte na kostičky pokrájenou šunku. Osmahněte ji dozlatova a přidejte čerstvé žampiony nakrájené na plátky nebo kostičky. Podle chuti osolte a opepřete a pokračujte v restování, dokud žampiony nezměknou a nezezlátnou.

2. KROK

Listový salát pokrájejte na menší kousky a přidejte je do pánve k ostatním surovinám. Přiklopte ji pokličkou a chvíli duste, dokud špenátové listy nezavadnou. Přidejte 3 smetanové sýry a za stálého míchání je nechte úplně rozpustit. Nakonec přilijte smetanu ke šlehání a dochuťte prolisovaným česnekem.

3. KROK

Gnocchi povařte v mírně osolené vodě doměkka, přidejte je do omáčky, chvilku společně povařte a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů