Gnocchi se šunkou, žampiony a listovým špenátem v sýrové omáčce - postup přípravy
Gnocchi jsou oblíbenou součástí italské kuchyně, která zdomácněla ve světě i u nás. Zkuste domácí recept na skvělou omáčku k nim podle paní Jaroslavy Slavíkové.
Ingredience
Očištěnou a pokrájenou cibuli orestujte na másle s trochou oleje a přidejte na kostičky pokrájenou šunku. Osmahněte ji dozlatova a přidejte čerstvé žampiony nakrájené na plátky nebo kostičky. Podle chuti osolte a opepřete a pokračujte v restování, dokud žampiony nezměknou a nezezlátnou.
Listový salát pokrájejte na menší kousky a přidejte je do pánve k ostatním surovinám. Přiklopte ji pokličkou a chvíli duste, dokud špenátové listy nezavadnou. Přidejte 3 smetanové sýry a za stálého míchání je nechte úplně rozpustit. Nakonec přilijte smetanu ke šlehání a dochuťte prolisovaným česnekem.
Gnocchi povařte v mírně osolené vodě doměkka, přidejte je do omáčky, chvilku společně povařte a podávejte.