Harlekýn s marmeládou a dvěma druhy šlehačky - postup přípravy
Harlekýn je klasický dezert, který by měla znát každá hospodyňka. Díky jednoduchému postupu z Youtube kanálu Vaříme s Jančou ho připravíte během chviličky a pochutnáte si.
Korpus
Zdobení
V míse vyšlehejte sníh z bílků a poté v jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s moučkovým cukrem. Do směsi se žloutky vsypte kakao, mouku, kypřící prášek do pečiva a ingredience vyšlehejte.
Do mísy vmíchejte sníh z bílků, směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Sníh vmíchávejte opatrně, aby vám těsto „nezmoklo“.
Upečený korpus nechte vychladnout, poté jej sundejte z pečicího papíru a potřete lžící marmelády, kterou nechte zaschnout.
Poznámka: Marmeládu zvolte dle vlastní chuti.
Zatímco marmeláda schne, do větší mísy nalijte dva 400 g šlehačky a do menší mísy 200 g šlehačky. Do větší mísy vsypte dvě lžičky vanilinového cukru a do menší mísy pouze jednu lžičku.
Do menší mísy vsypte ještě jednu lžičku kakaa a šlehačky v obou mísách vyšlehejte do tuha. Polovinu korpusu s marmeládou potřete trochou bílé vyšlehané směsí a přiklopte ho druhou polovinou korpusu marmeládou dolů.
Povrch harlekýna ozdobte střídavě bílou i kakaovou vyšlehanou směsí a posypte jej nastrouhanou čokoládou.
Tip: Zdobení můžete provádět pomocí trezírovacího sáčku s ozdobnou hlavicí nebo cukrářskou pistolí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.